Transport Calarasi

Prognoza Meteo Calarasi:

Oferim servicii complete de transport in judetul Calarasi si pe tot teritoriul Romaniei.

Din momentul incarcarii, obiectele transportate sunt in custodia noastra iar in caz de deteriorare dumneavoasta beneficiati de o polita de asigurare in valoare de 50.000 Euro.

Pentru transporturile mari care necesita mai multe zile pentru finalizare este recomandat sa ne contactati cu cateva zile inainte pentru a stabili impreuna data, pretul, numarul de drumuri necesare si eventual numarul de zile necesare pentru finalizarea transportului.

 

 

Informatii Calarasi:

Calarasi este un judet in sud-estul regiunii Muntenia din Romania. Resedinta sa este municipiul Calarasi.

Suprafata totala a judetului Calarasi, de 5,088 km², face parte din partea de sud a campiei Baraganului.
Principalele centre economico-sociale ale judetului sunt: Calarasiul (cel mai mare centru financiar, social, cultural si administrativ din judet), Oltenita si Lehliu Gara. Economia calaraseana a suferit un regres intre 1989 si 2000 datorita falimentului a doua mari unitati industriale ale judetului (Navol Oltenita si Siderca Calarasi). intre 2000 si 2005 economia calaraseana se stabilizeaza prin plecarea in masa a fortei de munca in Italia si Spania si prin deschiderea de fabrici de confectii lohn. Dupa 2005 economia calaraseana este in crestere, mari investitori deschizand locuri de munca (Saint-Gobain si Romply in Calarasi si Martifer in Lehliu Gara) iar altii anuntand investitii in special in Calarasi, Lehliu Gara si Budesti. Oltenita ramane in continuare singurul oras din judet cu o economie precara.
Principalele ramuri industriale din judet sunt: productia de gaze rare si bio-combustibili (Calarasi si Lehliu Gara), prefabricate (Calarasi), industria alimentara (Calarasi), industria confectiilor lohn (Calarasi, Budesti si Oltenita). in industria calaraseana predomina: industria metalurgica (26,9%), industria alimentara si a bauturilor (26,5%), industria prelucrarii produselor din minerale nemetalice (14,1%), fabricarea substantelor si produselor chimice (12,7%) si fabricarea articolelor de imbracaminte (9,2%). in aprilie 2008 industria prelucratoare a reprezentat 98,9%, iar industria energiei electrice, termice, gaze si apa 0,9% din totalul productiei industriale realizate.
in aprilie 2008 venitul mediu brut a fost de 1.350 lei, in crestere cu 7,4% fata de luna precedenta si cu 30,6% fata de perioada similara a anului 2007, in timp ce venitul mediu net a fost de 1.010 lei. Judetul Calarasi este traversat la nord de Autostrada A2 si Magistrala CFR 800 modernizata.