Transport Cluj

Prognoza Meteo Cluj

Oferim servicii complete de transport in judetul Cluj si pe tot teritoriul Romaniei.

Din momentul incarcarii, obiectele transportate sunt in custodia noastra iar in caz de deteriorare dumneavoasta beneficiati de o polita de asigurare in valoare de 50.000 Euro.

Pentru transporturile mari care necesita mai multe zile pentru finalizare este recomandat sa ne contactati cu cateva zile inainte pentru a stabili impreuna data, pretul, numarul de drumuri necesare si eventual numarul de zile necesare pentru finalizarea transportului.

 

Informatii Cluj:

Judetul Cluj este un judet asezat in partea central-vestica a Romaniei, in centrul provinciei istorice Transilvania. Se invecineaza cu judetele Salaj, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Alba si Bihor. A fost infiintat in 1968[2], ca si continuator al fostei regiuni Cluj.

Numele de Cluj provine cel mai probabil din latinescul Castrum Clus, folosit pentru intaia oara in secolul al XII-lea pentru a numi cetatea orasului medieval din acest loc. Cuvantul Clus inseamna „inchis” (in latina) si se refera la dealurile care inconjoara orasul Cluj-Napoca. O alta teorie este cea a provenientei numelui din germanul Klaus sau Klause (insemnand trecatoare intre munti, sau din clusa stavilar, baraj).
Alta denumire frecventa este cea in germana, Klausenburg. Klausenburg a fost una dintre cele sapte cetati medievale sasesti ale Transilvaniei (in germana Siebenbürgen, cu sensul de Șapte Cetati). Primul nume romanesc al orasului a fost Clus, scris uneori si Klus. Denumirea de Cluj s-a incetatenit mai ales dupa ce orasul a devenit parte a Regatului Romaniei in 1918. in 1974 numele a fost schimbat in Cluj-Napoca, Napoca fiind prima denumire a localitatii, folosita in epoca ocupatiei romane.
Exista cateva teorii privitoare la originea denumirii Napoca: Napoca sau Napuca ar putea avea legatura cu o serie de triburi dacice (Naparis sau Napaei). Denumirea ar putea proveni, de asemenea, de la grecesul napos (vale impadurita – Clujul aflandu-se intr-o vale inconjurata de paduri).