Transport Dolj

Prognoza Meteo Dolj:

Oferim servicii complete de transport in judetul Dolj si pe tot teritoriul Romaniei.

Din momentul incarcarii, obiectele transportate sunt in custodia noastra iar in caz de deteriorare dumneavoasta beneficiati de o polita de asigurare in valoare de 50.000 Euro.

Pentru transporturile mari care necesita mai multe zile pentru finalizare este recomandat sa ne contactati cu cateva zile inainte pentru a stabili impreuna data, pretul, numarul de drumuri necesare si eventual numarul de zile necesare pentru finalizarea transportului.

 

 

Informatii Dolj:

Dolj este un judet in regiunea Oltenia din Romania, aflat in regiunea cea mai manoasa si roditoare a Campiei Dunarii si a Olteniei, intr-o zona ce a oferit, de-a lungul timpului, conditii de clima si mai ales sol, dintre cele mai prielnice.

Asezare: Privit in ansamblul teritorial al Romaniei, Doljul are o pozitie sudica-sud-vestica, axata pe cursul inferior al raului Jiu de la care isi trage numele (Jiul de Jos sau Doljiu). Teritoriul judetului se intinde intre 43°43′ si 44°42′ latitudine nordica si, respectiv, 22° 50′ si 24° 16′ longitudine estica, adica pe aproximativ un grad latitudinal si un grad si jumatate longitudinal.
Vecini: Doljul este invecinat cu judetele: Mehedinti la vest, Gorj si Valcea la nord, Olt la est si fluviul Dunarea la sud, pe o lungime de circa 150 km, distanta ce constituie o parte din granita naturala a Romaniei cu Bulgaria.
Suprafata: Suprafata totala este de 7.414 kmp si reprezinta 3,1% din suprafata tarii. Din acest punct de vedere Doljul se situeaza pe locul 7 intre unitatile administrativ-teritoriale ale Romaniei.
Clima: Judetul Dolj apartine zonei climatice temperate, cu influente mediteraneene datorita pozitiei sud – vestice. Pozitia si caracterul depresionar al terenului pe care il ocupa, in apropiere de curbura lantului muntos carpato-balcanic, determina, in ansamblu, o clima mai calda decat in partea centrala si nordica a tarii, cu o medie anuala de 10-11.5 °C.
Relief: Relieful judetului cuprinde zona de lunca a Dunarii, campia si zona de deal. Altitudinea creste de la 30 la 350 m fata de nivelul marii, din sudul spre nordul judetului, formand un larg amfiteatru deschis spre soare. Relieful apare ca niste trepte plate care se ridica sub forma de piramida din lunca Dunarii spre dealurile Amaradiei, de la 30 pana la 350 m deasupra nivelului marii. Merita mentionat existenta in sudul judetului a celei mai mari suprafete nisipoase din tara, in paralel cu un numar impresionant de lacuri formate fie de revarsarile Dunarii, fie de acumularile de precipitatii. Dupa aspectul general predominant al reliefului, Doljul poate fi considerat un judet de campie, iar dupa agentul principal care a generat formele de relief de pe cea mai mare parte a teritoriului sau se incadreaza perfect in categoria judetelor dunarene.
Retea hidrografica: Este reprezentata de Dunare care curge intre Cetate si Dabuleni, de Jiu care strabate judetul de la Filiasi la Zaval pe o distanta de 154 km si de lacuri si iazuri (Lacul Bistret, Fantana Banului, Maglavit, Golenti, Ciuperceni).
Vegetatia si flora: O mare parte din sudul judetului este acoperita de lanuri bogate, vegetatia fiind specifica zonei de stepa. in trecut, Campia Olteniei era acoperita de paduri de stejar care alternau cu tufarisuri. Influentele climatice si interventia omului au determinat modificarea invelisului vegetal. in zona Ciuperceni si Apele Vii se intind paduri de salcam, iar la Verbita, Murgasi si Braniste predomina padurile intinse de stejar.
Fauna: Fauna terestra si acvatica a suferit modificari generate de vanatul si pescuitul abuziv, multe dintre speciile care populau teritoriul judetului Dolj supravietuind in numar mic sau disparand cu totul. Dintre speciile care populeaza regiunile de lunca predomina lisita, barza, egreta precum si unele specii de rozatoare.
Demografie: Populatia judetului este de 734.231 locuitori, reprezentand 3,3 % din populatia tarii.