Transport Giurgiu

Prognoza meteo Giurgiu

Oferim servicii complete de transport in judetul Giurgiu si pe tot teritoriul Romaniei.

Din momentul incarcarii, obiectele transportate sunt in custodia noastra iar in caz de deteriorare dumneavoasta beneficiati de o polita de asigurare in valoare de 50.000 Euro.

Pentru transporturile mari care necesita mai multe zile pentru finalizare este recomandat sa ne contactati cu cateva zile inainte pentru a stabili impreuna data, pretul, numarul de drumuri necesare si eventual numarul de zile necesare pentru finalizarea transportului.

 

 

Informatii Giurgiu:

Giurgiu este unul din judetele din regiunea istorica Muntenia din sudul Romaniei.
Se spune ca de mult, cand inca turcii umblau pe meleagurile de pe malul stang al Dunarii si strangeau slugi pentru Imperiul Otoman, se afla aici un cioban, pe nume San Giorgio ce isi adusese oile la pascut in lunca Dunarii. Acesta a eliberat un mare grup de oameni ce trebuiau dusi in Imperiul Otoman. Acesti oameni au ramas aici dupa eliberare si au format dintr-un loc de trecere un targ. Acest targ a purtat numele celui care a fost eliberatorul lor, San Giorgio.si de aceea se numeste Giurgiu.
Judetul se afla in sud estul Romaniei, la granita cu Bulgaria. La o distanta de 65km la sud de capitala Bucuresti. Este situat in lunca Dunarii, pe malul stang al fluviului Dunarea. Asezarea geografica
Judetul Giurgiu este situat in partea de sud a tarii, in cadrul marii unitati geografice numita Campia Romana si este strabatut de paralela 43°53` latitudine nordica si meridianul 25°59` longitudine estica.
Are o suprafata de 3.526 km2 si se invecineaza la Est cu judetul Calarasi, la Vest cu judetul Teleorman, la Nord-Est cu municipiul Bucuresti, la Nord cu judetul Dambovita, la Nord-Vest cu judetul Arges, iar la Sud, pe o lungime de 72 km, fluviul Dunarea il desparte de Bulgaria.
Din punct de vedere teritorial-administrativ, judetul Giurgiu cuprinde municipiul Giurgiu, orasul Bolintin-Vale, orasul Mihailesti si 51 de comune cu 166 sate. El face parte din cele 7 judete care alcatuiesc Regiunea Sud Muntenia.
Resedinta judetului este municipiul Giurgiu, vechi vad comercial la Dunare al Țarii Romanesti, situat la 60 km de capitala tarii pe drumul european E70 ce leaga vestul Europei de zona balcanica si de Orientul Mijlociu.
Orasul, legat prin intreaga sa activitate din trecut si prezent de Dunare, se cere a fi valorificat si prin obiectivele antropice, nu numai ca escala sau punct de plecare spre si dinspre Bucuresti.
Pentru Giurgiu, este bine de amintit ca drumul parcurs de om a inceput in urma cu multe milenii (santierul Malu Rosu atesta locuirea din paleoliticul superior, iar cultura Boian si Cultura Gumelnita dovedesc ca aici se desfasurau diverse activitati din neolitic) marcand o evolutie plina de istorie.
in colectia Muzeului judetean se afla monede din timpul lui Domitian (79 d.Hr.), Antonius Piua (139), Comodus (180-192), Gordian (238-244), toate descoperite in limitele orasului actual.
Prima atestare documentara a Giurgiului s-a facut in „Codex latinus” in anul 1395. Pe scara timpului, oameni de seama ai Țarii Romanesti au legat istoria de orasul Giurgiu. Cetatea a atins apogeul in vremea lui Mircea cel Batran. De ea sunt legate nume ca Vlad Țepes si Mihai Viteazul.
Cucerit in anii 1417-1420, orasul, impreuna cu teritoriul inconjurator, a fost transformat in raia turceasca timp de aproximativ 400 de ani.
Bazele realizarii orasului actual au fost puse dupa razboiul ruso-turc din 1828-1829, realizandu-se, in anul 1830, primul proiect de organizare urbanistica a localitatii Giurgiu.
Epoca moderna este marcata prin elaborarea planului din perioada „Regulamentului organic” cu trasarea unei retele stradale de tip radial de catre Moritz von Ott la 1831.
Au aparut in peisaj porturile la Dunare si dezvoltarea sa a impus aparitia unor zone functionale noi.
in 1916, odata cu inceperea primului razboi mondial, orasul a fost bombardat si distrus in proportie de 80%.
Dupa 1917, la Giurgiu, locuitorii au inceput reconstructia orasului si a fost reluata activitatea economico-sociala. Azi orasul mai pastreaza foarte putin din aerul vremilor ce nu mai sunt.
Emblema orasului de azi este „Turnul cu ceas” (Turnul orologiului-construit la sfarsitul secolului al XVIII, ca turn de observatie a fortificatiilor otomane).
Monumentele istorice, de arta si arhitectura, stau ca marturie a trecutului plin de istorie al acestei zone: Biserica „Sfantul Nicolae” (ridicata in 1830 prin transformarea unei geamii turcesti), Biserica „Sfantul Gheorghe” (1838-1841), Biserica „Buna Vestire” (ctitorita sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, la cererea si finantarea comunitatii grecesti din Giurgiu intre anii 1863-1865, si pictata de Gheorghe Tattarascu)