Transport Hunedoara

Prognoza meteo Hunedoara

Oferim servicii complete de transport in judetul Hunedoara si pe tot teritoriul Romaniei.

Din momentul incarcarii, obiectele transportate sunt in custodia noastra iar in caz de deteriorare dumneavoasta beneficiati de o polita de asigurare in valoare de 50.000 Euro.

Pentru transporturile mari care necesita mai multe zile pentru finalizare este recomandat sa ne contactati cu cateva zile inainte pentru a stabili impreuna data, pretul, numarul de drumuri necesare si eventual numarul de zile necesare pentru finalizarea transportului.

 

 

Informatii Hunedoara:

Primele asezari omenesti din Tinutul Hunedoarei dateaza inca din Paleolitic, in urma cu zeci de mii de ani. Din Neolitic sunt numeroase urmele culturii „Starcevo-Cris”, cultura straveche, una din cele mai vechi culturi neolitice din Europa. Cultura „Turdas” este reprezentata de cele mai intinse urme de locuire (la Valea Nandrului, langa Hunedoara, cca. 10 ha.). Aceasta cultura a folosit probabil pentru prima data scrierea, cu peste o mie de ani inaintea Sumerienilor. Au urmat apoi culturile „Petresti” (cu 4500-5000 de ani in urma) si „Cotofeni” (perioada in care s-a extras si prelucrat pentru prima data cuprul si aurul), apoi „Epoca de bronz”, „Epoca Fierului” si – in sfarsit – „Epoca Daca”. Toate aceste culturi au lasat urme ca nicaieri in alta parte a lumii.
Sarmizegetusa Regia, capitala statului dac si complexul de fortificatii din jurul muntelui sfant (Kogaionon) se aflau in Muntii Orastie, in apropiere de prezenta localitate Gradiste, langa Hunedoara.
in secolul XIII, Hunedoara devine un comitat, iar in secolele ce urmeaza au loc multe lupte pentru evitarea cuceririi de catre populatiile vecine (printre acestea se numara luptele antiotomane ale lui Iancu de Hunedoara, rascoala lui Horea, Closca si Crisan, revolutia de la 1848 si lupta pentru unirea cu Romania.
Principala cale rutiera din judet este soseaua DN7, care leaga judetul cu partea de vest a Romaniei (Arad, Timisoara, Oradea). Un alt drum national ce traverseaza judetul este DN66, care face legatura cu partea de sud a tarii, prin defileul Jiului.