Transport Maramures

Prognoza Meteo

Oferim servicii complete de transport in judetul Maramures si pe tot teritoriul Romaniei.

Din momentul incarcarii, obiectele transportate sunt in custodia noastra iar in caz de deteriorare dumneavoasta beneficiati de o polita de asigurare in valoare de 50.000 Euro.

Pentru transporturile mari care necesita mai multe zile pentru finalizare este recomandat sa ne contactati cu cateva zile inainte pentru a stabili impreuna data, pretul, numarul de drumuri necesare si eventual numarul de zile necesare pentru finalizarea transportului.

 

 

Informatii Maramures

Maramures este un judet in regiunea Transilvania din Romania. Din punct de vedere al culturii traditionale, actualul judet este alcatuit din patru zone (etno-folcorice) distincte: Tara Chioarului, Tara Lapusului, Tara Maramuresului (jumatatea de nord-est a Maramuresului Istoric) si Tara Codrului (partea de sud-vest), la care se adauga Zona Metropolitana Baia Mare.

Judetul Maramures este o unitate administrativa care s-a constituit dupa Marea Unire din 1918 cand partea de Sud a Tarii Maramuresului a intrat in componenta Romaniei in perioada interbelica Judetul Maramures (interbelic) cuprindea numai partea de Nord-Est, de peste Muntii Gutai, a actualului judet, iar resedinta a fost orasul Sighet. Judetul avea in 1930 o populatie de 161.575 de locuitori, dintre care 57,7% romani, 20,9% evrei, 11,9% ruteni, 6,9% maghiari, 2% germani s.a. Celelate parti care compun acum Judetul Maramures, inclusiv orasul Baia Mare, a facut parte din judetul Satu-Mare (interbelic).
Dupa Al Doilea Razboi Mondial limitele administrative ale judetului au fost modificate pentru a cuprinde si regiunile mentionate mai sus: Tara Chioarului, Tara Lapusului si o parte din Tara Codrului, rezultand actualul judet Maramures la care se refera acest articol.
El este continuatorul voievodatului Maramuresului, al comitatului Maramures si al judetului Maramures (interbelic).

Judetul Maramures este situat in partea de nord a tarii, fiind delimitat de judetele Satu-Mare, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Suceava, respectiv la nord fiind delimitat de frontiera cu Ucraina, avand o suprafata de 6.215 km² (2,6% din suprafata tarii) si un relief variat ca morfologie si complex din punct de vedere geologic.
Zona montana apartinand Carpatilor Orientali reprezinta 43%, zona colinara (dealuri, podisuri si piemonturi) circa 30%, iar zona joasa (depresiuni, lunci si terase) restul de 27% din suprafata judetului. Principalele unitati montane sunt: Muntii Rodnei (cei mai inalti), Muntii Maramuresului si lantul vulcanic Ignis-Gutai-Tibles.
Reteaua hidrografica este reprezentata de principalele rauri: Tisa, Viseu, Iza, Lapus si Somes.